El verí podrit de La Black Flag

Un dels nostres vicis és la cervesa artesana. I un altre, el picant. El verí podrit ha estat pensat per combinar els àpats amb una bona cervesa de qualitat. Aquesta sèrie de salses picants està formada per cinc tipus de salses plenes de personalitat. Són salses aptes per vegans i lliures de gluten. En boca són poc elegants. Sí. Però piquen amb gràcia.

01 // El verí poc podrit amb pinya és la menys picants de les cinc. No ens enganyem, sí que pica. Però pica poc. Combina chipotle i pinya. És un d'aquells picants viciosos que no pararies mai de posar. El fumat del Chipotle mexicà complementa a la perfecció el dolç de la pinya. Molt recomanable amb unes verduretes o una mica de pollastre a la planxa o a la brasa.

02 // El verí podrit de mostassa puja un esglaó en el nivell de picant però és a un frankfurt o a un pepito de llom el que la guillotina a la monarquia: una combinació perfecta. El verí podrit de mostassa es convertirà en un complement imprescindible aquells dies que toca menjar marranades.

03 // El verí podrit amb mango també pica. Això és així. I sembla que com que porta mango fresc doncs que ha de picar poc. Doncs no. La dolçor i frescor del mango atenua però no amaga l'intens sabor del xili d'Havana.

04 // El verí podrit original és la salsa base. Pica sense floritures. Sense màscares de mostassa, fruita dolça o mel. Xili d'Havana pur i dur. Amb una mica de suc de llimona per donar un toc cítric que acaba d'arrodonir aquesta bufetada picant.

05 // El verí podrit per matar rates és una altra lliga. Aquesta salsa només és apta per als paladars més atrotinats. Pica com la sang del diable. És una cosa poc elegant que, no ens enganyem, pica sense gràcia.